Loading...

Creatieve Workshops

Art Journaling, Abstract Schilderen en Zielskaarten
MaanCirkel vrouwencirkel.jpg

MaanCirkel / Vrouwencirkel

Verdieping en verbinding met je vrouwenziel

Eén keer per maand, rond Nieuwe Maan, organiseer ik als Hoedster een MaanCirkel met een vaste groep gedurende 12 of 13 manen.

Waarom een MaanCirkel?
Een plek voor vrouwen om op te laden, bij jezelf te komen, in liefdevolle verbinding met vrouwen te zijn en beseffen dat we elkaar kunnen steunen en bekrachtigen. Het maandelijks samenkomen met een vaste groep vrouwen creëert verbinding en een veilige bedding waarin je helemaal jezelf kunt zijn en kunt delen vanuit openheid en vertrouwen.

Van oudsher kwamen vrouwen bij elkaar in de cirkel zitten. Zij deelden. Ze deelden diepe geheimen, kennis over onze lichamen, seksualiteit, van moeder op dochter, van grootmoeders naar kleinkinderen, van zuster tot zuster . . . . . Met intreding van de patriarchale samenleving waren vrouwencirkels niet meer toegestaan. Er volgde een donkere tijd. Een lange periode van heksenverbrandingen, moord, verraad, angst . . . . . . .

We leven in een overgangstijd. Als je in de geschiedenis duikt, vind je handvatten voor het heden, en voor de toekomst. Paradigma verschuivingen, vrouwelijke energie, vrouwenkracht, oermoederveld zijn woorden van hoop en vertrouwen.

Met het terugkomen van de cirkels, zal kracht en magie in ons leven weer toenemen.
Terugvinden van onze verbinding met sacraliteit door middel van rituelen en verhalen.
Herontdekken van de ware betekenis van zusterschap.
Herontdekken van de werkelijke betekenis van ‘in je (vrouwen)kracht staan’.

Het is mijn intentie, als Hoedster, om een veilige ruimte te creëren waarin vrouwen (meer) in contact kunnen komen met hun eigen vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Een ruimte waar wij zusterschap kunnen ervaren, afstemmen op de energie van de betreffende maan, op de wijsheid van onze lichamen, onze harten, onze baarmoeders. We werken met de heilige krachten en wijsheden van de natuur. Het maandelijks samenkomen met een vaste groep vrouwen creëert verbinding en een veilige bedding waarin je helemaal jezelf kunt zijn en kunt delen vanuit openheid en vertrouwen.

Kom en ervaar...
Verhalen van oeroude wijsheid, spirituele lessen voor het ontdekken en ontwikkelen van je vrouwelijke talenten en kwaliteiten.

Wat mag je verwachten?
Een samenzijn met een groep vrouwen om te ontdekken, te herinneren, te delen, te verbinden, plezier te maken en lief te hebben.

Ontdekken van oude patronen/conditioneringen die niet meer dienen en mogen worden losgelaten en getransformeerd.

Er is ruimte voor innerlijk werk via meditaties, creativiteit, oefeningen, zingen, drummen, begeleide innerlijke reizen e.d.

Ik volg hierbij het ritme van de natuur, de seizoenen en de maancyclus afgestemd op de behoefte van de groep.

Na afloop kan je met hernieuwde kracht weer in je dagelijkse leven stappen en de uitdagingen op je pad omarmen waarbij je je gesteund voelt door zowel je innerlijke bedding als je sisters.

Ik stel mijn thuistempel open voor deze vrouwencirkels. Ik zorg voor thee, koffie, lekkere hapjes en creatief materiaal.

Er is plaats voor zeven vrouwen.

De kosten bedragen € 20,00 per keer.


Voel je je aangesproken en ben je nieuwsgierig geworden?

Laat het mij gerust weten. Je kunt me mailen of bellen.


maan atelier cirkel creatie

Onze verre voorouders navigeerden door hun leven aan de hand van de standen van de maan, van de seizoenen, van de seizoensfeesten. De natuur was hun kompas.

Ergens in de loop van de geschiedenis zijn we ons lijntje met deze oude wijsheden kwijtgeraakt. In mijn wekelijkse cirkel van creatie ga ik met jullie deze wijsheden herontdekken en onderzoeken hoe we ons leven weer kunnen verbinden met de heilige ruimte in onszelf, met de cyclussen van de natuur, aan de hand van creativiteit.

In mijn wekelijkse Cirkel van Creatie neem ik jullie mee in het mysterie van de maan, de wereld van verhalen en mythes, over godinnen en astrologie op creatieve speelse en kunstzinnige manier.

Een combinatie van creativiteit, kunst en wijsheid.
Een combinatie van spelen, leren, uitdrukken.
Een combinatie van verbinding en diepgang.

Naast bespiegelingen over het ritme van de natuur, behelzen deze lessen ook mixed media technieken.

We gaan aan de slag met diverse materialen en schildertechnieken. De maan, de astrologie en oude wijsheden van natuurvolkeren zijn hierin onze leidraad. Verf, krijtjes, papier onze tools om uitdrukking te geven aan onze intenties en belevingen en onderzoek op dit gebied.

Wanneer is het?
Vanaf september elke woensdag- en vrijdag ochtend van 10.00 tot 12.30 uur.

Wat kost het?
De betaling gaat door middel van een strippenkaart. Je kunt kiezen voor een strippenkaart voor 5 Cirkels van Creatie en voor 10 Cirkels van Creatie.

Kosten strippenkaart 5 Cirkels van Creatie: € 79,= (geldig t/m 1 jaar na aankoop)

Kosten strippenkaart 10 Cirkels van Creatie € 147,= (geldig t/m 1 jaar na aankoop)

Wil je een los kaartje kopen en eerst eens één keer aanschuiven? Ook dat kan. Een los kaartje kost €17,=.

Incl. materiaal, koffie/thee en koekjes.


Alles beweegt cyclisch

Leven volgens het ritme van de natuur

schilderlessen

Speel je vrij

Diepgang ontdekken door spelen.

Wij zijn natuur. Aarde Water Vuur Lucht en Ether.

Als je in staat bent het ritme van jouw leven af te stemmen op het ritme van de natuur ben je in staat om meer mee te stromen met wat zich voordoet in je leven.

Rond de seizoenen en de elementen heb ik een bewustzijnstraject ontwikkeld met de titel ‘Speel je vrij’!

‘Welk verlangen leeft er in mij? Wie ben ik. Wat wil ik? Wat heb ik daarvoor nodig?’ Deze levensvragen gaan we op op speelse en luchtige wijze onderzoeken. Wat leeft er van binnen en hoe stuur ik mezelf aan? Wat heb je nodig om de stuurvrouw of stuurman van jouw leven zijn?

In de veilige ruimte die wij met elkaar scheppen is plaats voor verstillen, verlangen, verwoorden, verbinden, verwezenlijken, verwonderen en vertrouwen.

Aan het eind van de dag ga je positief gestemd en gevuld met nieuwe inspiratie weer huiswaarts.

De dag is inclusief een eenvoudige lunch.

Wil je ook de beweging maken naar vreugde, openheid en lichtheid?

schilderlessen mixed media

Schilder je vrij

Van september tot juni geef ik elke week schilderlessen in diverse technieken / mixed media.

Mijn lessen gaan met name om een speelse mix van kunst, creativiteit en bewustzijn.

Ik nodig je uit tot spelen en onderzoeken en vooral loslaten van je oordeel over je werk. Voorop staat genieten van het creatieve proces en plezier hebben.

In deze 32 lessen geef ik je elke week een inspiratie mee. Jij bepaalt zelf hoe je daar invulling aan geeft. Je heb de ruimte om je eigen schilderstijl en beeldtaal te ontwikkelen.

Mijn lessen zijn opgebouwd volgens een jaartraject rond allerlei beeldelementen, waarbij ik je steeds andere technieken aanbied, zoals collages maken, stempels en sjablonen maken, papierverven en nog veel meer. Aan het eind van het jaar heb je een schat aan technieken aangeboden gekregen en kun je je vrij en expressief uitdrukken op het doek.

Een expositie rondom de gemaakte werken hoort bij het cursusjaar.

Geef je op voor proefles:

art journal maken

Art Journaling

Wie wil er nou niet spelen?

Met art journalen onderzoek je spelenderwijs alles wat er in jou leeft. Al spelende kun je ontdekkingen over jezelf doen. Ik inspireer je niet alleen met de technieken maar ook met de inhoud. Wat in mij vraagt om aandacht? Wat wil ik eigenlijk echt? Hoe zit dat met die kritische stem in mezelf? Die stem die mij vrije expressie soms erg in de weg kan staan. Wat vertelt deze stem mij en is dat waar?

De lessen zijn inclusief materiaal.

Een happy place waar we plakken, knippen, onze eigen journals naaien, stempelen, sjabloneren enzovoort.

Ik nodig je van harte uit om kennis te maken met deze laagdrempelige manier van creatieve expressie.

De eerste keer is gratis!

soul collage maken

Zielskaarten

Ik (k)en mijn ikken. Wie ben ik?

Dat is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Ben ik leraar, bakker, huisvrouw? Ben ik moeder, vriendin, partner, werkgever? Ben ik mijn gedachten of ben ik mijn gevoel? De wereld van de archetypen en de sub-persoonlijkheden. Energiestromen die in jou aanwezig zijn en jouw leven kleuren. Sommige zijn erg handig in het dagelijks leven, sommige willen we soms liever kwijt dan rijk zijn.

Met het maken van zielskaarten krijg je inzicht in aspecten en eigenschappen die in jou leven. Je leert de delen van jezelf kennen en als je ze kent, kun je er bewuster mee omgaan. Er gebruik van maken of ze juist wat op de achtergrond plaatsen.

Het is een methode om de diversiteit van al jouw eigenschappen te leren kennen. Laat je verrassen door het diepgaande effect van het maken van Zielskaarten.

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben op creatief gebied

contact