Loading...

Creatieve Blog

Creativiteit en bewustzijn

Art Journaling

Meer dan plaatjes plakken

  • art journal maken

Art Journaling is het Engelse woord voor het maken van een beeldend dagboek. Met verschillende materialen en technieken maak je een boek met je eigen ervaringen, gevoelens, teksten, experimenten etc. Materialen kunnen verf, stof, lint ..... zijn. Art Journaling is een hele laagdrempelige manier van creatief zijn en kan je tot verrassende inzichten brengen.

De Amerikaanse kunstenaar Paulus Berensohn noemt het maken van een journal ‘creating a nest’. Je maakt jouw eigen unieke plek om te verblijven met je inspiratie, intuïtie, verbeelding en nog veel meer. Op deze plek mag alles er van jou zijn. Niemand hoeft hierin te kijken. Het is helemaal van en voor jou. Een plek waarin je kunt mijmeren, doodelen, dromen, schatgraven, antwoorden zoeken en vinden, bespiegelen en reflecteren.

Het heeft een enorme waarde als je dingen uit je binnenwereld kunt veruiterlijken en andersom ook, zaken uit de buitenwereld kunt verinnerlijken. Het kan een plek zijn voor zelfonderzoek maar ook gewoon een heerlijke plek om lekker te spelen, mooie plaatjes te maken, te experimenteren met verschillende materialen. Ook kan het helpen om zaken in je leven te ordenen, een plek te geven en lijstjes te maken. Of gewoon alle foto’s en herinneringen een fijne plek te geven.

Gecombineerd met mijn vaardigheden als coach wordt het meer dan alleen maar een mooi plaatje maken, maar het wordt een moment van creativiteit, verdieping en mogelijke inzichten.

Hand in Hand Coaching verzorgt Workshop Art Journaling. Leuk om eens met een vriendinnenclub te doen!

Je kunt een Art Journal beginnen in een oud boek dat je hebt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een journal maken. Door met materialen te variëren kun je de mooiste bindtechnieken toepassen. Hieronder zie je de basisbeginselen.

  • art journal binden
  • art journal binden
  • art journal binden
  • art journal binden
  • art journal binden
  • art journal binden
  • art journal binden