Loading...

Creatieve Blog

Creativiteit en bewustzijn

Zielskaarten

Omdat je meer bent dan de som der delen

  • soul collage maken

Zeven prachtige vrouwen namen afgelopen zondag deel aan mijn workshop zielskaarten maken. Door afbeeldingen uit tijdschriften te scheuren of te knippen, ze vervolgens te combineren in een collage en ze daarna op een speciale manier te ‘lezen’ stem je af op een diepere laag van jouzelf (volgens de methode van de grondlegster van Zielenkaarten Seena Frost - Soulcollage®). Er kunnen boodschappen en inzichten naar boven komen die je verrassen, bevestigen en raken.

Met het maken van zielskaarten krijg je inzicht in aspecten en eigenschappen die in jou leven. Je leert de delen van jezelf kennen en als je ze kent, kun je er bewuster mee omgaan. Er gebruik van maken of ze juist wat op de achtergrond plaatsen.

Het is een laagdrempelige methode van intuïtieve zelfontdekking waarbij je de diversiteit van al jouw eigenschappen leert kennen. Zielskaarten maken geeft je inzicht in de energiestromen die in jou aanwezig zijn. Door het creatieve proces en verstild werken kom je tot een diepere laag van jezelf. Onder zorgvuldige begeleiding worden de verborgen boodschappen van jouw kaarten duidelijk.

De insteek waarmee je de kaarten maakt kan verschillen. Je kunt een kaart maken van de plaatjes die je aantrekken of je kunt je voornemen om aan de slag te gaan met sub-persoonlijkheden of archetypen en dan plaatjes gaan zoeken. Verder is het maken van de kaarten plezierig en creatief. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben op creatief gebied.

Een greep uit de reacties van de deelnemers:
- Wat een feestje om zoveel mooie plaatjes te mogen verzamelen. De collages maken was fijn om te doen en magisch om de kaart te bekijken en te ontdekken wat die mij te vertellen heeft.

- Mieke , je creëert een fijne omgeving! Leuk om kennis te maken met dit proces. Ik ben helemaal geïnspireerd en ga er zeker mee verder.

- Fantastisch verzorgd qua materiaal en uitrusting

- Wat een inspirerende training. Je vertelt met passie en deskundigheid. Er is ruimte voor ieder individu

- Goed voorbereid en met veel enthousiasme verteld. Veel materiaal ter beschikking en ruimte voor eigen creativiteit

- De rijkdom aan materialen om mee te werken zorgt ervoor dat ik me vrij voel om de kaarten zo te maken als in mij opkomt

Iedereen kan Zielskaarten maken. Hand in Hand Coaching verzorgt Workshop Zielskaarten. Ook leuk om eens met een vriendinnenclub te doen!

soul collage maken